Flag

Cheesecake cu căpșuni

12 porții
Medie
60
Acest cheesecake fără coacere, cu căpșuni, blat de biscuiți și aromă de vanilie, este desertul perfect de vară, ușor și delicios!
Încântați-vă simțurile cu un cheesecake răcoritor și rafinat, având o bază crocantă de biscuiți și o notă subtilă de vanilie şi căpșuni. Acest desert simplu, dar delicios, este alegerea ideală pentru a vă răcori în zilele călduroase de vară și pentru a vă răsfăța cu o explozie de arome dulci și c...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți folosi gelatină alimentară.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru căpșuni
350 gcăpșuni
150 gzahăr tos
45 mlapă (3 linguri)
Pentru blat
200 gbiscuiți cu lapte
75 gunt nesărat
15 gzahăr tos (1 lingură)
Pentru Cheesecake
500 gbrânză Ricotta
100 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
5 mlEsență naturală de vanilie Madagascar
300 mlsmântână pentru frișcă
4 foiGelatină Dr. Oetker
Pentru topping
1 plicGelatină albă Dr. Oetker
Pentru decor
100 gcăpșuni

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
1

Pregătie căpșuni

Scoateți frunzele împreună cu mijlocul alb și tăiați căpșunile în bucăți mici.

2

Puneți căpșunile într-o tigaie cu zahărul și apa și încălziți la foc mic aproximativ 10 minute până când zahărul s-a dizolvat și căpșunile s-au înmuiat.

3

Puneți o sită peste un castron mare și turnați amestecul prin sită. Păstraţi 150 ml de suc de căpșuni. Puneți 100 ml de suc înapoi în tigaie și amestecați căpșunile din sită cu sucul rămas.

4

Pentru blatul de biscuiți

Tapetați baza și părțile laterale ale unei forme de tort de 22 cm. Puneți biscuiții zdrobiți și zahărul într-un bol și amestecați pentru a omogeniza.

5

Turnați untul topit peste biscuiți și amestecați bine. Se toarnă în forma de tort pregătită și se presează cu o spatulă pentru a acoperi uniform întreaga bază.

6

Se răceşte la frigider până faceți amestecul de cheesecake.

7

Pentru Cheesecake

Dizolvaţi foile de gelatină într-un castron cu apă rece, timp de 5 minute.

8

Amestecaţi ricotta, zahărul pudră și extractul de vanilie într-un robot de bucătărie.

9

Se bate smântâna cu ajutorul mixerului, apoi se adaugă peste brânza ricotta.

10

Încălziți 100 ml suc de căpșuni până când începe să fiarbă. Luați de pe foc și adăugați foile de gelatină dizolvate pe rând, strângând foile pentru a elimina excesul de apă înainte de a le adăuga. Gelatina trebuie să se dizolve în sucul de căpșuni.

11

Adăugați gelatină în amestecul de cheesecake și amestecați până se combină.

12

Nu folosiți încă cei 150 ml de suc de căpșuni.

13

Turnați amestecul de cheesecake peste blatul de biscuiți și neteziți.

14

Lăsați la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar ideal peste noapte.

15

Pentru decor

Înainte de a servi cheesecake-ul, faceți glazura de căpșuni. Puneți un plic de gelatină într-un castron mic și adăugați 2 linguri de apă, amestecând pentru a se dizolva.

16

Puneți cei 150 ml de suc de căpșuni păstraţi într-o cratiță mică și turnați gelatina dizolvată. Se pune la foc mic și se amestecă până când începe să fiarbă. Se ia de pe foc și se amestecă în continuare până când se îngroașă.

17

Scoateți cheesecake-ul din tavă și puneți-l pe o farfurie de servire. Lăsați glazura să se răcească puțin și turnați deasupra. Tăiați căpșunile în jumătate și puneți-le deasupra pentru a decora.

18

Păstrați la frigider până când serviți.

  • Puteți folosi gelatină alimentară.