Flag

Chifle cu brânză

despre 12 porții
Medie
40
Pentru copii - ideale pentru o gustare sățioasă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Chiflele sunt mai gustoase, dacă se consumă proaspete. Puteți totuși să le și congelați.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
50 gunt sau margarină moale
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
1 lingurițăzahăr
0,5 lingurițesare
250 gbrânză dulce degresată
despre 200 mllapte călduț

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Pentru aluat se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească.

2

Se cerne făina într-un vas de mixat, apoi se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, brânza, untul sau margarina și puțină apă.

3

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi timp de 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15-20 de minute).

4

Peste aluatul se presară puţină făină, apoi aluatul se scoate din vas şi pe un blat de bucătărie, tapetat cu făină, se frământă puţin. Din aluat se formează 10-12 chifle rotunde, care se aşază în tavă (unsă și tapetată cu hârtie de copt). Chiflele se acoperă și se lasă încă o dată la dospit, la loc cald, până ce își măresc vizibil volumul (circa 15 minute).

5

Chiflele se ung cu lapte iar, în funcție de preferințe, se presară pe suprafața chiflelor semințe de chimen, susan sau mac. Tava se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

6

Chiflele se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

  • Chiflele sunt mai gustoase, dacă se consumă proaspete. Puteți totuși să le și congelați.