Flag

Colac cu mac și mere

1 bucată
Medie
40
Pufos, parfumat și cu două umpluturi bogate
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Colacul este foarte gustos lângă un pahar mare cu lapte.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
1 cutieMix pentru Gogoși Dr. Oetker
300 mlapă caldă
50 gunt
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru umplutura cu mac
250 gmac măcinat
150 mllapte
0,5 plicuriOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
20 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru umplutura cu mere
250 gmere
60 gzahăr
1 lingurițăscorțișoară
10 gStafide aurii Dr. Oetker
0,5 plicuriOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
2 linguriapă
2 linguripesmet

Afișare produse

Picture - Mix pentru Gogoși Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1

Pentru prepararea aluatului se amestecă cu spiralele unui mixer, mixul pentru Gogoși, zahărul vanilinat, apa și untul topit până la obținerea unui aluat omogen. Se acoperă și se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 45-60 de minute.

2

Pentru umplutura de mac se amestecă praful de budincă cu zahărul, laptele, esența de rom și zahărul vanilinat. Se adaugă macul și se amestecă până la omogenizare.

3

Pentru prepararea umpluturii cu mere, se curăță de coajă merele, se rad și se amestecă într-o oală cu zahărul, scorțișoara și stafidele, apoi se fierb la foc mic timp de 3 minute. Praful de budincă se amestecă cu apă și apoi se adaugă peste mere. Oala se ia de pe foc, apoi se adaugă pesmetul.

4

Aluatul dospit se împarte în patru părți. Fiecare parte se întinde sub forma unei foi dreptunghiulare cu grosimea de circa 5 mm. Două foi se umplu cu mac, iar celelalte două cu mere. Foile se rulează, apoi se împletesc toate patru într-un colac care se așează într-o tavă unsă. Se lasă încă 30 de minute la dospit într-un loc călduț, apoi se unge cu ou bătut și se coace.

Durată de coacere: 30 - 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C

5

Peste colacul cald se presară zahăr pudră.

  • Colacul este foarte gustos lângă un pahar mare cu lapte.