Flag

Cornulețe cu nucă și ciocolată

24 porții
Ușoară
60
Cornulețele se prepară simplu cu Mixul pentru Cozonac
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru a evita arderea în partea de sus a cornulețelor puteti pune hârtie de copt deasupra lor.
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Mixer
Sucitor
Hârtie de copt
Tavă de copt tapetată cu hârtie de copt

Ingrediente

Aluatul
1Mix pentru Cozonac (se folosește doar mixul pentru aluat)
2gălbenușuri
200 mllapte rece (de la frigider)
100 gunt
50 mlulei
Umplutura
1Mix pentru Cozonac (se folosește doar mixul pentru umplutură)
3 buc.albușuri
200 gnucă măcinată
Decorarea
1gălbenuș

Afișare produse

1

Prepararea aluatului

În cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă să se răcească.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă amestecul de unt si  lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început  la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute,  până la omogenizare .
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald  aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).

2

Prepararea umpluturii

Într-un vas se pun albușurile și se mixează până se obține consistența de bezea.
Se adaugă treptat mixul pentru umplutură  și se amestecă cu o lingură de jos în sus.
La final se adaugă nuca macinată.

3

Pregătirea cornulețelor

Picture - Cornulete cu aluat de cozonac_2

Când aluatul și-a dublat volumul se împarte în trei. Se întinde pe rând câte o foaie în formă rotundă și se taie în 8 triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură de umplutură și se rulează.
Cornulețele pregătite se pun în tava de copt a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă cu un propos curat și se lasă la crescut într-un loc cald, până își dublează volumul.
Daca nu încape pe o tavă, atunci folosiți 2 tăvi. Lăsați spațiu între cornulețe pentru dospire, altfel se vor lipi între ele.
 
Se ung cu gălbenuș de ou și se coac la temperatura de 180  ͦ C, timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Pentru a evita arderea în partea de sus a cornulețelor puteti pune hârtie de copt deasupra lor.
    Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră!