Flag

Cornulețe de post cu tofu și gem de prune

16 bucăți
Ușoară
30
Cornulețe de post cu tofu și gem de prune: delicate și delicioase, o reinterpretare modernă a tradiționalelor cornulețe.
Cornulețele de post cu tofu și gem de prune redefinesc gustul tradițional. Cu aluat fraged din ingrediente vegane și umplutură dulce de gem de prune, aceste cornulețe oferă o experiență culinară delicioasă, potrivită pentru orice dietă.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
600 gfăină
300 mlBăutură din soia Inedit simplă caldă
200 gmargarină
1,5 plicuriDrojdie Dr. Oetker uscată
150 gTofu în saramură - Inedit
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 gzahăr tos
Pentru umplutură
30 gnucă măcinată
150 gtofu
100 ggem de prune
1 lingurițăEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker sau de migdale

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker uscată
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker sau de migdale
1

Aluatul

1. Făina se amestecă cu drojdia și cu restul ingredientelor până la omogenizare.
2. Aluatul obținut se lasă la dospit până își dublează volumul.

2

Umplutură cornulețe de post

1. Într-un vas se pun ingredientele pentru umplutură și se amestecă cu telul până la omogenizare.
2. Împărțim aluatul în 2 părți. Fiecare parte se întinde sub formă de foaie rotundă, groasă de cca 0,5 cm. Cu un cuțit bine ascuțit sau cu o rolă zimțată pentru porționat, tăiem cercul sub formă de raze. Vom obține 16 triunghiuri. Punem umplutura  pe baza triunghiului, apoi rulăm strâns. Punem cornurile în tavă tapetata cu hârtie de copt și lăsăm la loc călduț, să crească.
3. Cornurile se coc în partea de mijloc a cuptorului.

Poziție grătar: central

Durată de coacere

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.