Flag

Fursecuri vegane de Crăciun

40 bucăți
Ușoară
150
Fursecurile vegane de Crăciun sunt adevărate delicii festive preparate doar cu ingrediente vegetale, ideale pentru sărbători.
Savurați delicioasele fursecuri vegane de Crăciun, o încântare culinară potrivită pentru sărbătorile de iarnă. Aceste prăjituri, pregătite cu dragoste, aduc bucurie tuturor celor care le degustă. Încântați-vă papilele gustative cu glazura fină de ciocolată amăruie, ornamentele de fulgi îndulciți,...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
300 gfăină integrală de secară
180 gunt (vegan)
100 gzahăr pudră
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker (6 grame)
1,5 lingurițeZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 lingurăapă (rece)
făină integrală de secară (puțin pentru bancul de lucru)
Pentru decorare fursecuri vegane
100 gglazură de ciocolată amăruie (vegan)
125 gzahăr pudră
1 lingurăzeamă de lămâie
1 pachetOrnamente Fulgi Îndulciți
1bomboane colorate de ciocolată (câteva bomboane roșii)
Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
30 gamestec crocant de nuci (după dorință)
30 gfructe confiate (după dorință)
1Creion alimentar negru

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Ornamente Fulgi Îndulciți
Picture - Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
1

Pentru aluat

Pentru aluat, se pun ingredientele într-un vas de mixare și se frământă până ce se omogenizează, folosind mixerul cu spiralele de frământare. Aluatul se înfășoară în folie de prospețime, apoi se lasă la rece cel puțin 40 de minute.

2

Se preîncălzește cuptorul (încălzire sus/jos: 175°C). Se întinde aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină într-o foaie cu grosimea de cca. 3 mm din care se decupează diverse forme de fursecuri. Acestea se așază în două tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt.  Se face o gaură în fiecare dintre bucăți cu ajutorul unei frigărui. Se coc pe grătarul din mijloc al cuptorului, timp de aprox. 15 minute, o tavă după cealaltă, pe rând. Apoi se lasă la răcit.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 175 °C

3

Pentru decor fursecuri vegane

Pentru decor, se toacă mărunt glazura și se topește pe baie de aburi. Se amestecă zahărul pudră și zeama de lămâie pentru a forma o glazură groasă care se trece apoi într-un poș. Se taie mărunt nucile și fructele uscate. Fursecurile se decorează, după dorință, cu glazură de ciocolată sau cu glazură de zahăr. Deasupra, se pot lipi decoruri stropi de zahăr, perle, decorațiuni, nuci și fructe uscate sau se pot personaliza cu mesajul  „Crăciun Fericit”, folosind pixul cu colorant alimentar negru (lăsați mai întâi glazura să se usuce complet).

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.