Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.
Pentru umplutura cu mac, se fierbe într-o oală laptele cu zahărul, romul, scorțișoara și Finesse-ul. Se ia oala de pe foc și se încorporează și macul. Se lasă la răcit amestecând de mai multe ori.
Pentru umplutura cu brânză, se amestecă și se omogenizează într-un vas toate ingredientele.
Pentru umplutura de gem se amestecă și se omogenizează într-un vas toate ingredientele.
Pentru fărâmituri, se adaugă toate ingredientele într-un vas și se fărâmițează cu degetele în bucățele mici.
Aluatul se întinde sub formă de rulou și se taie în bucăți egale (30 bucăți).Bucățile obținute se tasează ușor. Peste ele se toarnă alternativ umplutura cu mac și cea de brânză. Umplutura se acoperă cu marginile bucăților de aluat. Se așează în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt, cu partea de sus în jos. Mini prăjiturile se ung cu oul bătut iar în mijloc se pune câte puțin din compoziția de gem. Peste ele se presară fărâmiturile. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Preparare:40 Medie30 bucăți