Flag

Negrese cu ciocolată albă

24 bucăți
Ușoară
20
O rețetă delicioasă de negresă alternativă pentru cei cărora le place să încerce ceva nou!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru negresă
300 gciocolată albă (sfărâmată în bucăți)
75 gunt (nesărat)
175 gzahăr brun
0,5 lingurițeEsență naturală de vanilie Madagascar (3 ml)
175 gfăină
175 gmigdale (măcinate)
3ouă (mărime mare)
Pentru decorare
50 gGlazură lamâie Dr. Oetker
0,5 pacheteOrnamente din ciocolată Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Ornamente din ciocolată Dr. Oetker

Pentru negresă

1

Se preîncălzește cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptoarele pe gaz). Se unge și se tapetează o formă de tort dreptunghiulară cu dimensiunile de 18 x 28 cm.

2

Într-un bol termorezistent se pun 100g de bucăți de ciocolată albă împreună cu untul. Se așază bolul peste o cratiță cu apă care fierbe ușor. Se încălzește ușor pe această baie de apă, amestecând până când se amestecul se topește.

3

Se ia bolul de pe baia de aburi și se răcește timp de 5 minute. Se încorporează ouăle, zahărul și extractul de vanilie. În continuare se cerne deasupra apoi se încorporează făina, se adaugă migdalele măcinate și bucățile de ciocolată rămase și se amestecă cu grijă folosind o lingură de metal.

4

Se transferă compoziția în forma de copt pregătită și se nivelează. Se coace în cuptor timp de aproximativ 35 de minute până când crește, iar blatul este legat și cu o culoare ușor aurie. Se lasă să se răcească în forma de copt, apoi se taie în 24 de pătrățele mici. Se scoate cu grijă din forma de copt și se transferă pe un grătar de bucătărie.

5

Folosind glazura albă de decorare se formează câte un moț peste fiecare bucată de negresă. Se presără decorurile de ciocolată apoi se  servește.