Flag

Omuleți din turtă dulce

20 bucăți
Ușoară
120
Prăjituri tematice de Crăciun prin care să îți evidențiezi creativitatea
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru răcirea aluatului, înainte de a-l înveli în folie de prospețime, dați-i o formă plat alungită în loc de bilă. Astfel aluatul va avea o suprafață mai mare și se va răci mai repede ușurând întinderea lui ulterioară. Aluatul trebuie să fie relativ călduț în momentul în care se îndoaie mâna omulețului, altfel aluatul se poate rupe.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Cântar
Vas de mixare
Sucitor
Tavă de copt tapetată cu hârtie de copt
șablon de decupare sub formă de omuleț de turtă dulce (de cca 10 cm)
Poș

Ingrediente

Aluatul
200 gunt moale
100 gzahăr
1 lingurițăsare
300 gfăină
4 linguriCacao Dr. Oetker
Glazura si decorul
20migdale
100 gzahăr pudră
1 lingurăzeamă de lămâie
80 gOrnamente colorate Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Ornamente colorate Dr. Oetker
1

Aluatul

Pentru prepararea aluatului, se amestecă untul cu zahărul și cu sarea. Peste unt se cerne făina și pudra de cacao, apoi se frământă într-un aluat elastic. Se învelește în folie de prospețime și se pune în frigider circa 1 o oră.


Coacerea

Se preîncălzește cuptorul (electric cu încălzire sus-jos la 180°C). Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de cca 5 mm. Din foaia de aluat se decupează omuleții de turtă dulce, care apoi se așază în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se așază câte o migdală pe pieptul fiecărui omuleț, apoi se îndoaie câte o mână peste migdală în așa fel încât să lase impresia că omulețul strânge cu o mână la piept migdala. Se introduce tava în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace circa 12 minute. Se lasă să se răcească.

Durată de coacere: 12 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Glazura si decorul

Între timp, se prepară glazura amestecând zahărul pudră cu zeama de lămâie într-un bol, până la omogenizare completă. Glazura se trece într-un poș cu ajutorul căruia glazura se întinde decorativ peste omuleții de turtă dulce. Se decorează după dorință cu fețe, șabloane și/sau decoruri din zahăr.

  • Pentru răcirea aluatului, înainte de a-l înveli în folie de prospețime, dați-i o formă plat alungită în loc de bilă. Astfel aluatul va avea o suprafață mai mare și se va răci mai repede ușurând întinderea lui ulterioară. Aluatul trebuie să fie relativ călduț în momentul în care se îndoaie mâna omulețului, altfel aluatul se poate rupe.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.