Flag

Batoane cu arahide și caramel

40 bucăți
Ușoară
255
Un desert ideal pentru o gustare rapidă!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
450 galune
200 gcurmale (fără sâmburi)
0,5 lingurițesare
Pentru cremă
1 batonPăstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
100 gcurmale (fără sâmburi)
200 mlLapte de ovăz (neîndulcit)
200 gUnt de arahide
0,5 lingurițesare
250 galune
Pentru glazură
300 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
10 gsare grunjoasă

Afișare produse

Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pentru bază

Pentru baza batoanelor, se pun alunele într-un blender și se macină fin. Se adaugă curmalele și sarea și se amestecă pentru a obține un amestec ca un aluat sfărâmicios.

2

Se așază o ramă de copt pe un blat tapetat cu hârtie de copt sau pe o tavă de copt și se întinde uniform amestecul. Se apasă ferm. Se lasă la rece.

3

Pentru crema de caramel

Pentru crema de caramel, se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele. Se pun curmalele, laptele de ovăz, untul de arahide, semințele de vanilie și sarea într-un blender și se amestecă pentru a forma o pastă fină. Pasta se întinde peste bază.

4

Se toacă grosier alunele și se prăjesc într-o tigaie fără ulei la foc mediu. Se distribuie deasupra cremei apoi se păstrează în congelator pentru cel puțin 3 ore.

5

Pentru tăiere

Se scoate rama de copt și se taie în batoane de 2 x 5 cm. Se congelează din nou.

6

Pentru glazură

Se toacă mărunt glazura și se topesc 2/3 pe baie de aburi. Apoi se adaugă restul de glazură și se lasă să se topească complet. Se înmoaie batoanele în glazură cu ajutorul unei furculițe, se lasă să se scurgă orice exces, ștergând ușor marginile dacă este necesar apoi se așază pe hârtie de copt. Se presară cu sare de mare și se lasă să se întărească. Se păstrează la frigider.


Sfat

Pentru puțină variație, puteți adăuga diferite nuci la arahide, cum ar fi nucile sau migdalele. În loc să presărați doar sare de mare pentru a decora, fulgii de ardei iute ar da, batoanelor, de asemenea, o notă surprinzătoare. Cel mai bun pentru final: puteți face batoanele de ciocolată complet vegane în câteva secunde folosind pur și simplu o glazură vegană de ciocolată neagră.