Flag

Negrese proteice

12 bucăți
Ușoară
85
Un desert gustos, cu conținut mare de proteine
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Cel mai bine, aceste negrese se servesc imediat după preparare, însă dacă acest lucru nu este posibil, ele trebuie păstrate în recipiente bine închise, etanșe, pentru a se menține proaspete și pufoase cât mai mult timp.
Pentru a beneficia de mai multe proteine, la această rețetă se poate utiliza și o pulbere proteică. În acest caz, pentru a se obține consistența necesară aluatului pentru blat, trebuie ajustată corespunzător cantitatea de băutură de soia utilizată.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru blat
Tavă de copt (circa 21 x 27 cm)
Hârtie de copt
Cântar de bucătărie
Sită
Vas de mixare
Blender de mână
Mixer cu palete de batere
Cuțit
Tocător
Cratiță
Cuțit paletă

Ingrediente

Pentru blat
250 gFasole boabe (din conservă)
2ouă
160 gEritritol (îndulcitor)
1 prizăsare
50 gFăină de soia
50 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
50 gmigdale măcinate
100 mlBăutură din soia Inedit simplă sau cu cacao
Pentru glazură
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
10 mlulei de nucă de cocos
Pentru decorare
1 lingurămigdale mărunțite
1 lingurăfistic mărunțit

Afișare produse

Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pregătirea blatului

Se preîncălzește cuptorul (la temperatura de 180°C, pentru cuptor electric sau cuptor cu gaz). Se tapetează tava de copt (diametru aproximativ 21x27 cm) cu hârtie de copt. 
Se scurge bine zeama din conserva de fasole. Într-un vas de mixare se pasează fin boabele de fasole, scurse bine în prealabil, și se amestecă împreună cu ouăle. Se adaugă apoi restul ingredientelor - Eritritolul, praful de copt, făina de soia, un praf de sare, 50 g cacao neagră, 50 g migdale mărunțite și băutura de soia - și se bate bine totul cu mixerul, până se obține o compoziție omogenă. Se toarnă apoi compoziția de blat astfel rezultată în tava de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului, timp de circa 45 de minute. 
După coacere blatul se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească, iar după ce s-a răcit bine, se îndepărtează hârtia de copt.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Pregătirea glazurii

Între timp se încălzește glazura de ciocolată în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se amestecă bine cu 10 ml de ulei de cocos. Se întinde apoi glazura topită peste prăjitură, în mod cât mai uniform.

3

Decorare

Prăjitura se presară pe deasupra cu migdale mărunțite și fistic mărunțit, apoi se lasă să se răcească aproximativ 15 minute. Înainte de servire, se taie în bucăți egale. 

  • Cel mai bine, aceste negrese se servesc imediat după preparare, însă dacă acest lucru nu este posibil, ele trebuie păstrate în recipiente bine închise, etanșe, pentru a se menține proaspete și pufoase cât mai mult timp.
    Pentru a beneficia de mai multe proteine, la această rețetă se poate utiliza și o pulbere proteică. În acest caz, pentru a se obține consistența necesară aluatului pentru blat, trebuie ajustată corespunzător cantitatea de băutură de soia utilizată.
  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.