Flag

Plăcintă cu mere americană

16 bucăți
Medie
60
Prăjitură cu mere, zemoasă, din aluat fraged cu vin.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
350 gfăină
0,5 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
250 gunt
1 lingurălapte
Pentru cremă
750 gmere
25 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
40 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 mlvin alb
Pentru ungere
1 - 2 lingurilapte

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătire

Se unge forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Pentru aluat

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen. Se cântăresc 320 g de aluat, se formează o bilă de aluat care se așază în forma de copt și se întinde pe baza acesteia. Se înțeapă aluatul în mai multe locuri cu o furculiță. Se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 15 Minute

3

Prepararea cremei

Merele se curăță de coajă, se taie în jumătăți de sferturi (în 8 părți) și apoi în cubulețe. Se amestecă laolaltă mai întâi amidonul împreună cu zahărul și cu zahărul vanilinat apoi cu circa 4 linguri de vin. Restul de vin se pune la fiert într-o oală. După ce dă în fiert se adaugă amestecul cu amidon preparat anterior și amestecând continuu se dă din nou în clocot. Apoi se ia oala de pe foc și se încorporează cubulețe de mere.

4

Finalizare

Din circa 100 g de aluat se formează 2 rulouri, fiecare cu lungimea de circa 40 de cm.  Acestea se așază în forma de copt și se presează pe margini. Pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, se întinde restul de aluat sub forma unei foi rotunde (cu diametrul de 28 sau 30 cm). Cu rola de tăiat aluatul se taie fâșii cu lățimea de circa 2 cm. Crema se toarnă peste blatul din forma de copt și se nivelează. Fâșiile de aluat se așază peste cremă sub forma unui grilaj. Dacă se dorește, din resturile rămase de aluat se pot forma rulouri subțiri care se pot așeza pe marginea formei. Se înțeapă ușor cu o furculiță. Grilajul și marginea se ung cu lapte în strat subțire. 

Se introduce forma în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 40 Minute