Se curăță merele de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii.
Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se freacă spumă untul sau margarina, într-un vas de mixare, cu mixerul (cu paletele de batere). Se încorporează puțin câte puțin zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie Finesse și sarea. Se amestecă în continuare până ce se obține o masă legată, omogenă.
Se încorporează ouăle pe rând, fiecare la cca o jumătate de minut, cu mixerul, la viteză maximă.
Se amestecă făina cu praful de copt, apoi se încorporează în două reprize, la viteză mică.
Jumătate din compoziția de blat astfel obținută se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se așază feliile de mere, sub forma unei cununi. Se toarnă uniform restul compoziției de blat peste mere.
Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Într-o tigaie teflonată se prăjesc (fără ulei) migdalele mărunțite până ce capătă o culoare auriu-maronie. Se așază apoi pe o farfurie.
În aceeași tigaie se topește zahărul amestecat cu zahărul vanilat Bourbon și sarea, la foc mediu. Se adaugă smântâna dulce pentru frișcă și se fierbe totul până ce s-au dizolvat toate ingredientele, iar caramelul a devenit vâscos. Se încorporează la final migdalele.
Masa de caramel se toarnă peste prăjitură.
Prăjitura acoperită cu sosul de caramel se lasă în forma de copt să se răcească.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă