Flag

Plăcintă cu mere în stil franțuzesc

20 bucăți
Medie
40
Plăcintă zemoasă cu mere, cu aluat dulce sfărâmicios și mere proaspete, perfectă pentru a fi servită la o cafea.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
175 gunt
175 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4ouă (mărimea M)
400 gfăină
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Pentru garnitură
2 kgmere
340 ggem de portocale
1 lingurăapă caldă
1 plicStafide aurii Dr. Oetker
Pentru aluatul sfărâmicios
200 gfăină
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 gunt

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Pentru topping se curăță merele de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Se unge tava de copt. Se preîncălzește cuptorul. 

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Prepararea blatului

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie Finesse și se amestecă până ce se obține o masă legată, omogenă. Se încorporează pe rând ouăle, la circa jumătate de minut, unul după altul, la viteză maximă. Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează scurt, la viteză medie, în două reprize. Aluatul astfel obținut se toarnă în tava de copt și se nivelează.

3

Prepararea garniturii

Se repartizează feliile de mere peste aluat. Gemul de portocale se amestecă într-un vas cu apa și cu aceste amestec se ung merele. La final se presară stafidele cu rom.

4

Prepararea aluatului sfărâmicios

Se pune făina într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat sfărâmicios. Aluatul se presară peste mere. Tava se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 40 Minute