Flag

Plăcintă glazurată cu mere

12 bucăți
Medie
40
Plăcintă zemoasă cu mere cu glazură, coaptă în formă rotundă, cu gem de caise și cu o notă fină de rom.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
10 gunt (pentru ungere)
Pentru umplutura de mere
1 kgmere
Pentru blat
250 gunt moale
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
5ouă (mărimea M)
250 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
1 lingurăgem de caise
1 lingurăapă
Pentru glazură
75 gzahăr
2 lingurirom
0,5 linguriapă fierbinte

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pregătirea

Merele pentru umplutură se curăță de coajă și se taie în jumătăți de sferturi (în opt). Se unge forma de copt. Se preîncălzește cuptorul .

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea blatului

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Sub amestecare continuă se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat și se bate până ce se obține o masă legată omogenă. Se încorporează ouăle la viteză maximă, pe rând, la jumătate de minut fiecare. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt în două reprize, la viteză medie. Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Merele se repartizează deasupra, în două straturi. Se acoperă cu restul de compoziție de aluat și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 65 Minute

3

Se desprinde marginea laterală a formei de copt și se îndepărtează. Apoi, se strecoară printr-o sită gemul de caise și se fierbe împreuna cu apa într-o oală mică. Cu gemul fierbinte astfel pregătit se unge (cu o pensulă) prăjitura. Se lasă apoi să se răcească.

4

Prepararea glazurii

Zahărul pudră se amestecă cu rom sau cu zeamă de lămâie și cu apă destulă încât să se obțină o glazură vâscoasă care curge. Se toarnă glazura astfel obținută peste prăjitură.