Flag

Plăcintă cu mere și migdale

20 bucăți
Medie
60
Cea mai bună rețetă pentru o prăjitură cu fructe și migdale – prăjitura cu mere, acoperită, la tavă, ușor de preparat.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutura de mere
1,5 kgmere
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitscorțișoară (măcinată)
30 gStafide aurii Dr. Oetker
50 gunt
50 gzahăr
Pentru aluatul fraged
400 gfăină
4 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
70 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
2ouă (mărimea M)
4 lingurilapte
150 gunt
Suplimentar
1gălbenuș
1 lingurălapte
50 gmigdale feliate

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătire

Se unge tava de copt și se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Prepararea umpluturii de mere

Merele se curăță de coajă și se taie în bucăți mici (cubulețe sau pai). Se amestecă apoi cu zahăr, zahăr vanilinat, scorțișoară, stafide și unt într-o oală apoi se călesc ușor amestecând continuu. Se lasă să se răcească puțin și se potrivesc de gust cu zahăr.

3

Prepararea aluatului fraged

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen căruia i se dă la final o formă de rulou. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde în tava de copt.

Umplutura de mere se toarnă peste aluatul din tavă.

Cum se așază capacul de aluat peste umplutura de mere?


Cealaltă jumătate de aluat se întinde într-o foaie subțire de mărimea tăvii de copt, pe o hârtie de copt, apoi se rulează cu atenție împreună cu hârtia de copt. Ruloul de aluat se desfășoară apoi peste umplutura de mere.
 

Gălbenușul de ou se bate împreună cu laptele și cu acest amestec se unge aluatul. Se înțeapă apoi foaia de aluat în mai multe locuri cu o furculiță iar la final se presară migdalele. Se introduce tava în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 25 Minute