Flag

Placintă cu unt clasică

despre 15 bucăți
Medie
40
Pentru Paște, optaţi pentru o plăcintă cu unt clasică, tradițională
În spiritul sărbătorilor de Paște, răsfățați-vă familia și prietenii cu o placintă clasică, o rețetă ce combină armonios untul, aroma şi gustul zahărului vanilinat și migdalele mărunțite. Această combinație clasică reuşeşte să fie simplă şi sofisticată în acelaşi timp.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Bateți 250 ml de frișcă și întindeți-o imediat după coacere peste prăjitură. Plăcinta cu unt se servește cel mai bine proaspătă. Ea poate fi congelată, dar înainte de servire trebuie reintrodusă la cuptor și coaptă puțin.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
50 gunt sau margarină moale
375 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou
200 mllapte călduț
1 prizăsare
Pentru cremă placintă cu unt
100 gunt
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
50 gmigdale curățate de coajă și mărunțite

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Aluatul

Pentru aluat, untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.

2

Făina se cerne într-un vas, apoi cu grijă se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul sau margarina.

3

Ingredientele se amestecă cu mixerul folosind spiralele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

4

Aluatul din vas se răstoarnă pe un blat tapetat cu făină, apoi se frământă puțin. Aluatul se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm). Cu degetele se formează mici adâncituri repartizate omogen pe suprafața aluatului.

5

Crema pentru plăcinta cu unt

Pentru cremă, se repartizează untul pe suprafața aluatului, în mici grămăjoare, sau se topește și se întinde peste aluat. Zahărul se amestecă cu zahărul vanilinat și se presară deasupra. La sfârșit, se adaugă și migdalele.

6

Coacerea

Aluatul se lasă în continuare la dospit până când volumul se mărește vizibil (circa 15 minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 220 °C

Temperatură cuptor cu convecție: despre 200 °C

7

Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.

  • Bateți 250 ml de frișcă și întindeți-o imediat după coacere peste prăjitură. Plăcinta cu unt se servește cel mai bine proaspătă. Ea poate fi congelată, dar înainte de servire trebuie reintrodusă la cuptor și coaptă puțin.