Flag

Plăcintă cu mere şi prune

12 bucăți
Medie
40
Delicioasă, moale și parfumată
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Prăjitura se poate congela uşor. Prăjitura este mai plină de contrast dacă folosiţi mere cu coajă roşie şi nu le curăţaţi.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 mllapte
50 gunt sau margarină moale
375 gfăină
1 plicGarant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
1ou
Pentru cremă
500 gbrânză dulce
1 plicîntăritor de brânză
250 mllapte
2ouă
1 lingurițăEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
Pentru garnitură
900 - 1000 gprune
400 gmere
2 linguridulceață de caise
30 gfulgi de migdale

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Se cerne făina într-un castron şi se amestecă cu Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (braţele pentru frământat) pentru început la viteză mică, apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă până se obţine un aluat neted. Se întinde aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu ulei.

2

Se amestecă brânza, esența de migdale, laptele şi ouăle într-un castron. Se adaugă Întăritorul pentru prăjituri cu brânză şi se amestecă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se întinde crema uniform peste aluat şi se lasă să se odihnească timp de 15 minute.

3

Se spală prunele şi merele şi se lasă la scurs. Se taie prunele în jumătăţi, se scot sâmburii şi se crestează în partea superioară. Se curăţă merele, se scot sâmburii şi se taie felii subţiri pe lăţime. Se aşază merele şi prunele diagonal asemănător cu țiglele unui acoperiş (prunele cu partea interioară în sus) pe cremă.

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Se trece dulceaţa de caise printr-o sită. Se întinde pe prăjitura încă fierbinte cu ajutorul unei pensule de bucătărie şi se presară migdale.

  • Prăjitura se poate congela uşor. Prăjitura este mai plină de contrast dacă folosiţi mere cu coajă roşie şi nu le curăţaţi.