Flag

Plăcintă cu mere și caise

16 bucăți
Medie
40
O rețetă cu caise uscate și mere pe blat zemos cu topping de migdale.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutura de mere și caise
200 gcaise (uscate)
500 gmere
4 lingurimigdale mărunțite (50 grame)
5 lingurilichior de caise
Pentru blat
250 gunt
80 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
5 picăturiEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
4ouă (mărimea M)
250 gfăină
2,5 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
100 gmigdale măcinate
Suplimentar
4 lingurimigdale mărunțite (50 grame)
zahăr pudră puțin

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pregătirea

Pentru umplutură se taie caisele în cubulețe mici. Merele se curăță de coajă și se taie mărunt. Fructele astfel pregătire se amestecă cu migdalele și cu lichiorul apoi se lasă, acoperite, la înmuiat pentru circa 30 minute. Se unge baza formei de copt și se preîncălzește cuptorul .

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea blatului

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Se adaugă treptat și se încorporează zahărul pudră cernut, zahărul vanilinat și aroma de migdale. Se continuă amestecarea până șa obținerea unei mase legate, omogene. Se încorporează la viteză maximă, pe rând câte un ou, la jumătate de minut fiecare. Făina și praful de copt se amestecă laolaltă apoi se încorporează scurt la viteză medie în compoziția de blat. La final de încorporează migdalele. Jumătate din cantitate de aluat se toarnă în forma de copt și se întinde în sus, spre margini.

Umplutura se încorporează în restul de aluat care se toarnă apoi în forma de copt și se nivelează. Deasupra se presară migdalele mărunțite. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 50 Minute

3

Înainte de servire prăjitura se pudrează cu zahăr pudră.