Flag

Prăjitura mușuroi de cârtiță

despre 15 bucăți
Medie
40
Simplu și inedit
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În locul compotului de vișine, puteți folosi zmeură sau cu agrișe (din compot).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
125 gunt sau margarină moale
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1gălbenuș
50 gfăină
4 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
10 gCacao Dr. Oetker
75 galune mărunțite
100 gfulgi de ciocolată
4albușuri
Pentru umplutură
1borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
2banane
2 lingurizeamă de lămâie
500 mlSpumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
25 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează zahărul și zahărul vanilinat și se mixează, până când se formează o compoziție omogenă. Gălbenușurile se încorporează pe rând, fiecare gălbenuș se bate circa jumătate de minut.

2

Făina se amestecă cu praful de copt, cacaua, alunele mărunțite și cu fulgii de ciocolată și se încorporează în compoziție, în porții mici, folosind mixerul, la viteză medie. Albușurile se bat spumă și se încorporează în aluat. Aluatul se toarnă în forma de copt (unsă, Ø 26 cm) și se nivelează. Se introduce forma în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Blatul se lasă după coacere încă vreo 10 minute în forma de copt, apoi se scoate și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

4

Când blatul este răcit, se trasează cu cuţitul o linie de jur împrejurul prăjiturii, la 1-2 cm faţă de margine, apoi se scobeşte mijlocul (se face o adâncitură în blat). Firmiturile de aluat rezultate se pun într-un vas și se mărunțesc.

5

Pentru umplutură, vișinele se lasă la scurs într-o sită. Bananele se curăță de coajă, se taie în jumătăți (pe lungime), se stropesc cu zeamă de lămâie și se așază în scobitura din blat. Peste banane se distribuie vișinele.

6

Frișca, întăritorul de frișcă , zahărul și zahărul vanilinat se bat spumă și se așază peste fructe sub forma unei cupole (a unui dom). Peste frișcă se presară firimiturile de aluat. Tortul se lasă la rece circa 1 oră.

  • În locul compotului de vișine, puteți folosi zmeură sau cu agrișe (din compot).