Flag

Salsa cu roșii și ardei

6 borcane 250 ml
Ușoară
60
O surpriză iute
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Salsa se poriveste cu carne la grătar, brânză sau chipsuri.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
1000 groșii
600 gardei gras galben
200 gceapă
2ardei iuți (chili)
1 lingurăulei
50 mloțet de mere
sare
piper măcinat
0,5 plicuriGelfix 2:1 Dr. Oetker
250 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Se spală roșiile, se taie mărunt și se cântărește 1 kg. Ardeiul se spală, se curăță, se taie cubulețe și se cântăresc 600 g. Ceapa se curăță, se taie cubulețe mici și se cântăresc 200 g. Chilli se curăță și se taie fin. Sugestie: deoarece chilli-ul este foarte iute este recomandat să purtați mănuși de cauciuc la pregătirea lui.

2

Preparare: Se încinge uleiul într-o oală mare și se călește ceapa. Se călește apoi scurt și ardeiul. Se adaugă restul ingredientelor mai puțin zahărul și se amestecă laolaltă. La final se încorporează ½ plic Gelfix Extra 2:1 amestecat în prealabil cu zahărul. Se aduce amestecul la fierbere, la foc mare, amestecând continuu şi se fierbe în clocot circa 10 minute. Se potrivește de gust cu condimente, apoi se umplu imediat borcanele pregătite în prealabil, până în buză. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă și se lasă să stea sprijinite pe capac, circa 5 minute.

  • Salsa se poriveste cu carne la grătar, brânză sau chipsuri.