Spălați și curățați castraveții cornichon, apoi turnați peste ei o saramură sărată (1 litru de apă și 75 g de sare). Lăsați-i să stea timp de 12 ore într-un loc răcoros, după care spălați-i din nou și uscați-i.
Spălați și curățați legumele. Curățați morcovii și ceapa. Tăiați toate legumele în fâșii. Tăiați fasolea verde în jumătăți.
Așezați castraveții cornichon împreună cu celelalte legume, mărarul rupt în bucăți mari și boabele de piper în borcane spălate în prealabil, cât mai strâns posibil.
Amestecați conținutul plicului de Pikant Fix cu apa, oțetul și zahărul. Puneți marinada rezultată pe foc și lăsați-o să fiarbă timp de 3 - 5 minute. După ce amestecul dă în clocot, puteți adăuga oțet și zahăr suplimentar, în funcție de gustul dorit.
Turnați legumele preparate cu marinada fierbinte, agitați bine borcanele și adăugați mai multă marinadă, dacă este necesar. Închideți borcanele imediat și închideți capacele timp de 5 minute.
Depozitați-le într-un loc întunecat și răcoros!
Rețete asemănătoare
Murături și conserve
Murături și conserve
Murături și conserve