Flag

Tartă de ciocolată vegană

20 bucăți
Ușoară
40
Tarta de ciocolată vegană este un desert plin de savoare și rafinament, fără ingrediente de origine animală.
Îndrăzniți să vă bucurați de un desert rafinat și atent preparat, ce îmbină armonios textura fragedă a blatului cu intensitatea ciocolatei vegane. Această tartă vegană reprezintă o experiență culinară autentică, perfectă pentru a fi savurată împreună cu cei dragi.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
După dorință, înainte de servire, prăjitura se poate pudra cu cacao.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pregătirea
Formă rotundă de copt (Ø 30 cm)

Ingrediente

Pregătirea
20 gmargarină vegetală
Aluatul
200 gfăină
25 gCacao Dr. Oetker
1 vârf de cuțitPraf de copt Dr. Oetker
4 lingurisirop de arțar
1 prafsare
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 gmargarină vegetală
Caramel cu sare și curmale
200 gcurmale uscate, fără sâmburi
125 mlapă
1 prafsare de mare
Umplutură tartă de ciocolată vegană
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
600 gTofu în saramură - Inedit
5 lingurisirop de arțar
2 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Pregătire tartă de ciocolată vegană

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Se amestecă făina cu pudra de cacao într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor pentru aluat şi se amestecă laolaltă cu mixerul, cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se presează în forma de copt pentru a forma o bază și o margine. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Forma de copt se scoate din cuptor și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

4

Caramelul cu sare și curmale

Curmalele se mărunțesc fin și, împreună cu apa, se pasează bine într-un vas înalt de mixare. Apoi se strecoară printr-o sită. Se încorporează sarea după gust. Crema de curmale se întinde peste blat.

5

Umplutura

Glazura se mărunțește și se topește pe baie de apă la foc mic. Tofu-ul mătăsos se pasează într-un vas înalt de mixare. Se încorporează în pasta de tofu siropul de arțar, zahărul vanilinat și întăritorul de frișcă. Se încorporează apoi glazura topită. Compoziția se întinde peste blat, apoi prăjitura se pune la frigider minim 2 ore, până ce compoziția se întărește.  Tarta se desprinde din formă.

  • După dorință, înainte de servire, prăjitura se poate pudra cu cacao.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.