Flag

Tort cu rom

1 bucată
Medie
40
Un tort pentru toate gusturile cu rom, cacao, migdale, arome care se împletesc perfect într-un tot ademenitor.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
6ouă
200 gzahăr pudră
5 picăturiEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
150 gmigdale măcinate
150 gfăină
2 plicuriOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Pentru umplutură
1 lsmântână dulce (32% grăsime)
1 lingurițăCacao Dr. Oetker
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
40 gzahăr pudră
2 lingurițeEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
Pentru sirop
200 mlapă
2 lingurizahăr
2 lingurițeEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru decorare
despre 2 lingurițeCacao Dr. Oetker
50 gfulgi de ciocolată

Afișare produse

Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
1

Pentru aluat se bat spumă, cu ajutorul mixerului reglat la viteză mare, gălbenușurile cu zahărul pudră, zahărul vanilinat și esența de rom. Se bat albușurile spumă și se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă migdalele cu conținutul celor două plicuri de pudding și cu făina și se încorporează în compoziția de mai sus. Se toarnă în forma de copt tapetată cu hârtie de copt și se coace.

Durată de coacere: despre 55 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Blatul răcit se taie de două ori pe orizontală.

3

Pentru umplutură se bat spuma, cu mixerul reglat la viteză maximă, smântâna, cacaua, zahărul vanilinat, esența și cele 2 plicuri de întăritor de frișcă.

4

Pentru sirop se fierbe apa cu zahărul și la final se adaugă esența de rom.

5

Se însiropează fiecare bucată de blat și se umple cu cremă. Se păstrează crema și pentru a acoperi partea de sus a tortului și lateralele. Se orneză cu fulgi de ciocolată și cacao.