Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, întâi la viteză mică până se încorporează, apoi la viteză mare timp de 5 minute. Se împarte amestecul obținut în părți egale, în funcţie de câte blaturi doriți să obţineți (3x20 cm sau 2x26cm).
Se amestecă zahărul, apa și zeama de lămâie și se pun într-un vas la foc mediu, amestecând până zahărul se topește. Din acel moment, fierbem aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, sau până ce amestecul capătă o culoare arămie. Când siropul a ajuns la culoarea aramie, adăugăm untul, luăm de pe foc pentru a amesteca, iar după ce se omogenizează, adăugăm și cele 4 linguri de smântână pentru frișcă. Mai fierbem aproximativ un minut, amestecând constant, apoi îl lăsăm să se răcească puţin.
Când amestecul este călduț, îl turnăm peste nucile mărunțite, apoi ungem blaturile de tort cu un strat din crema pralinată obținută (exceptând blatul care va fi deasupra).
Tăiem ciocolata mărunt, o topim pe bain-marie, apoi o lăsam la răcit.
Între timp, mixăm untul un minut, până se deschide la culoare, apoi începem să adăugăm zahărul pudră, câte o lingură pe rând. După ce am terminat de omogenizat zahărul, mixăm la viteză mare 5 minute. Adaugăm laptele, câte o lingură pe rând. Când ciocolata topită a ajuns la temperatura camerei (pentru a nu topi untul din cremă), o adaugăm peste crema de unt și mixăm, crescând treptat viteza. Adaugăm și esența de rom, apoi trecem la montarea tortului.
Decorăm tortul folosind Fluturași dulci, Biluțe dulci şi bezele făcute cu ajutorul Mixului pentru bezele.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort
Tort
Tort
Tort
Tort
Preparare:60 12 felii