Acadele din prăjitură cu cremă de unt

Un vis devenit realitate: acadele combinate cu prăjituri!

16 bucăți

grad de dificultate ridicat 135 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Acadele din prăjitură cu cremă de unt

Pentru aluat:

100 g Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
20 g unt
5 ouă (mărimea M)
3 priză sare
160 g zahăr
260 g făină
15 g Cacao Dr. Oetker
2 plicuri Praf de copt Dr. Oetker (2 linguri)

Pentru crema de unt Tonka:

7 linguri zahăr pudră
3 gălbenușuri
40 g făină de porumb
700 ml lapte
2 Boabe de Tonka
450 g unt (moale)

Pentru compotul de vișine:

500 g vișine (congelate)
1 lingură zahăr
2 linguri scorțișoară (măcinată)
0,25 lingurițe nucșoară măcinată
0,25 lingurițe cuișoare măcinate
50 ml apă
45 g făină de porumb

Pentru acadele:

150 g bomboane (dropsuri transparente)
10 g turtă dulce
0,5 pachete Ornamente Fulgi Îndulciți (10-15 grame)
0,5 pachete Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker (10-15 grame)

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat

Se preîncălzește cuptorul  (încălzire sus/jos: 180°C). Pentru blat, se taie mărunt glazura și se topește pe baie de aburi la foc mediu. Se adaugă untul și se amestecă pentru a se topi complet. Se bat ouăle și sarea într-un vas de mixare cu mixerul cu paletele de batere până se fac spumă tare. Se adaugă treptat zahărul. Se continuă baterea încă 2 minute. Se amestecă făina, pudra de cacao și praful de copt apoi se cerne peste compoziție și se încorporează . La final se încorporează amestecul de glazură și unt.

Cuptor electric 180 °C

2

Se toarnă compoziția de blat în forma tapetată cu hârtie de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului pentru cca. 35 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Groove/Height: central

3

Pentru crema de unt

Pentru crema de unt, se pregătește mai întâi o budincă. Se amestecă zahărul pudră, gălbenușurile de ou, făina de porumb și 6 linguri de lapte. Se răzuiesc boabele de tonka și se fierb cu laptele rămas într-o cratiță. Se ia de pe foc si se strecoară printr-o sita într-un vas. Se adaugă amestecul cu făină de porumb preparat anterior, se pune vasul din nou pe aragaz și se fierbe la foc mic amestecând continuu timp de 1 minut. Se ia budinca de tonka de pe aragaz, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.

4

Se scoate blatul din forma de copt, se îndepărtează hârtia de copt apoi se taie în trei foi. Se așază foaia de jos pe un platou de tort și se poziționează un inel de tort în jurul acesteia.

5

Pentru compot

Pentru compot, se pun într-o cratiță cireșele, zahărul, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele și se aduc la fierbere la foc maxim. Se amestecă apa și făina de porumb până se omogenizează complet, apoi se încorporează în cireșe. Se fierbe timp de aprox. 1 minut amestecând continuu. Compotul se întinde pe foaia de jos si se netezește. Se acoperă cu cea de-a doua foaie.

6

Pentru a termina crema de unt, se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere, apoi în untul frecat se încorporează amestecul de budincă tonka adăugând treptat câte o lingură. Se întinde uniform 1/3 din crema de unt tonka peste a doua foaie, se acoperă cu cea de-a treia foaie, se apasă ușor, apoi se unge în strat  subțire cu 1 lingură de cremă de unt. Se lasă prăjitura la răcit cca. 40 de minute.

7

Pentru decorare

Se pun 4 linguri de cremă de unt într-un poș cu duză stea pentru decor. Se scoate inelul de tort și se întinde ușor restul de cremă de unt pe partea superioară și pe părțile laterale folosind un cuțit paletă. Se lasă la rece cel puțin 1 oră.

8

Pentru acadele (decor)

Pentru acadelele, se topesc dropsurile într-o cratiță mică la foc mic. Se aranjează bețișoarele de prăjitură pe hârtie de copt și se toarnă dropsurile topite pe capătul bețișoarelor. Se adaugă stropi de zahăr, perle și decorațiuni după dorință și se lasă să se întărească. Se lipesc bucățile de acadele în tort cu puțin timp înainte de servire, formați moțuri de cremă și decorați tortul cu decoruri stropi de zahăr.

Sfat

Vă rugăm să rețineți totuși: untul și budinca de tonka trebuie să fie la temperatura camerei, altfel untul se va înmuia. Dacă se întâmplă acest lucru, încălziți pentru scurt timp crema de unt de tonka și bateți din nou. Coaceți blatul cu o zi înainte și lăsați să se răcească pentru că atunci va fi mai ușor de tăiat.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu