Flag

Chec de portocale cu inimioară

despre 15 porții
Dificilă
60
Checul de portocale cu inimioară este un desert aromat și fermecător, presărat cu un strop de dragoste
Bucurați-vă de un moment special cu checul de portocale cu inimioară, o rețetă ce va aduce zâmbete și admirație. Ideal pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a aduce un strop de bucurie într-o zi obişnuită, acest chec nu este doar un desert, ci și o expresie a creativității în bucătărie....
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutura cu inimioară
200 gmarțipan răzuit
2 lingurițeCacao Dr. Oetker
1 lingurăzahăr pudră
Pentru aluat
180 gunt moale
150 gzahăr pudră
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
1 prafsare
3ouă
220 gfăină
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
Pentru glazurare
300 gglazură albă
Pentru decorare chec
ornamente din zahăr multicolore

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Umplutura de marțipan

Se frământă marțipanul împreună cu cacaua și cu zahărul pudră. Masa de marțipan se rulează pe un blat stropit cu apă pentru a-i da forma unui rulou cu o lungime de circa 20 de cm. Cu ajutorul unui cuțit se face o crestătură de-a lungul ruloului, se desface puțin, iar marginile se rotunjesc. Ruloul se întoarce cu crestătura în jos, iar partea de deasupra se modelează pentru a-i da forma de inimă.

2

Aluat

Untul, zahărul, zahărul vanilinat, zahărul vanilinat Bourbon, Finesse-ul de portocale și sare se bat cu mixerul (paletele de batere), până se formează o compoziție cremoasă. Se încorporează ouăle unul câte unul, apoi făina și praful de copt.

3

Compoziția se toarnă într-un poș cu orificiu de 9 mm și jumătate din cantitate se distribuie într-o formă de chec de 11 x 25 cm. Ruloul de marțipan, cu crestătura în sus se așează de-a lungul în compoziție, în centru. Apoi se distribuie restul de compoziție deasupra.

4

Aluatul se coace pe grătarul din treimea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: despre 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Glazurare

Se glazurează prăjitura cu glazura albă.

6

Decorare chec de portocale cu inimioară

Înainte ca glazura să se întărească, se presară pe laterale ornamentele din zahăr.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.