Flag

Acadele din prăjitură cu cremă de unt

16 bucăți
Dificilă
435
Un vis devenit realitate: acadele combinate cu prăjituri!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Daca nu gasiți boabe de tonka, puteți folosi o păstaie întreaga de vanilie sau extract de vanilie pentru a aroma crema de unt.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
100 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
20 gunt
5ouă (mărimea M)
3 prizăsare
160 gzahăr
260 gfăină
15 gCacao Dr. Oetker
2 plicuriPraf de copt Dr. Oetker (2 linguri)
Pentru crema de unt Tonka
7 lingurizahăr pudră
3gălbenușuri
40 gfăină de porumb
700 mllapte
2Boabe de Tonka
450 gunt (moale)
Pentru compotul de vișine
500 gvișine (congelate)
1 lingurăzahăr
2 linguriscorțișoară (măcinată)
0,25 lingurițenucșoară măcinată
0,25 lingurițecuișoare măcinate
50 mlapă
45 gfăină de porumb
Pentru acadele
150 gbomboane (dropsuri transparente)
10 gturtă dulce
0,5 pacheteOrnamente Fulgi Îndulciți (10-15 grame)
0,5 pacheteOrnamente Bobițe dulci Dr. Oetker (10-15 grame)

Afișare produse

Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker (2 linguri)
Picture - Ornamente Fulgi Îndulciți (10-15 grame)
Picture - Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker (10-15 grame)
1

Pentru aluat

Se preîncălzește cuptorul  (încălzire sus/jos: 180°C). Pentru blat, se taie mărunt glazura și se topește pe baie de aburi la foc mediu. Se adaugă untul și se amestecă pentru a se topi complet. Se bat ouăle și sarea într-un vas de mixare cu mixerul cu paletele de batere până se fac spumă tare. Se adaugă treptat zahărul. Se continuă baterea încă 2 minute. Se amestecă făina, pudra de cacao și praful de copt apoi se cerne peste compoziție și se încorporează . La final se încorporează amestecul de glazură și unt.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Se toarnă compoziția de blat în forma tapetată cu hârtie de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului pentru cca. 35 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Poziție grătar: central

3

Pentru crema de unt

Pentru crema de unt, se pregătește mai întâi o budincă. Se amestecă zahărul pudră, gălbenușurile de ou, făina de porumb și 6 linguri de lapte. Se răzuiesc boabele de tonka și se fierb cu laptele rămas într-o cratiță. Se ia de pe foc si se strecoară printr-o sita într-un vas. Se adaugă amestecul cu făină de porumb preparat anterior, se pune vasul din nou pe aragaz și se fierbe la foc mic amestecând continuu timp de 1 minut. Se ia budinca de tonka de pe aragaz, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.

4

Se scoate blatul din forma de copt, se îndepărtează hârtia de copt apoi se taie în trei foi. Se așază foaia de jos pe un platou de tort și se poziționează un inel de tort în jurul acesteia.

5

Pentru compot

Pentru compot, se pun într-o cratiță cireșele, zahărul, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele și se aduc la fierbere la foc maxim. Se amestecă apa și făina de porumb până se omogenizează complet, apoi se încorporează în cireșe. Se fierbe timp de aprox. 1 minut amestecând continuu. Compotul se întinde pe foaia de jos si se netezește. Se acoperă cu cea de-a doua foaie.

6

Pentru a termina crema de unt, se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere, apoi în untul frecat se încorporează amestecul de budincă tonka adăugând treptat câte o lingură. Se întinde uniform 1/3 din crema de unt tonka peste a doua foaie, se acoperă cu cea de-a treia foaie, se apasă ușor, apoi se unge în strat  subțire cu 1 lingură de cremă de unt. Se lasă prăjitura la răcit cca. 40 de minute.

7

Pentru decorare

Se pun 4 linguri de cremă de unt într-un poș cu duză stea pentru decor. Se scoate inelul de tort și se întinde ușor restul de cremă de unt pe partea superioară și pe părțile laterale folosind un cuțit paletă. Se lasă la rece cel puțin 1 oră.

8

Pentru acadele (decor)

Pentru acadelele, se topesc dropsurile într-o cratiță mică la foc mic. Se aranjează bețișoarele de prăjitură pe hârtie de copt și se toarnă dropsurile topite pe capătul bețișoarelor. Se adaugă stropi de zahăr, perle și decorațiuni după dorință și se lasă să se întărească. Se lipesc bucățile de acadele în tort cu puțin timp înainte de servire, formați moțuri de cremă și decorați tortul cu decoruri stropi de zahăr.


Sfat

Vă rugăm să rețineți totuși: untul și budinca de tonka trebuie să fie la temperatura camerei, altfel untul se va înmuia. Dacă se întâmplă acest lucru, încălziți pentru scurt timp crema de unt de tonka și bateți din nou. Coaceți blatul cu o zi înainte și lăsați să se răcească pentru că atunci va fi mai ușor de tăiat.

  • Daca nu gasiți boabe de tonka, puteți folosi o păstaie întreaga de vanilie sau extract de vanilie pentru a aroma crema de unt.