Amandină clasică de post

Prăjitură clasică, una dintre cele mai gustoase prăjituri din lume

despre 12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Amandină clasică de post

Pentru aluat:

220 g făină
40 g Cacao Dr. Oetker
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
0,5 lingurițe sare
100 g zahăr brun
240 ml apă rece
100 ml ulei
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru cremă:

100 g pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
1 plic Vege Gel Dr. Oetker
50 g zahăr brun
despre 40 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
despre 7 - 8 lingurițe Cacao Dr. Oetker
800 ml lapte de soia

Pentru sirop:

8 linguri zahăr
3 cani apă
despre 4 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker

Pentru glazurare:

1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, cacaoa şi sarea. Zahărul şi zahărul vanilinat se dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Se toarnă peste compoziţia de făină şi se amestecă cu mixerul la viteză mare. Aluatul se toarnă într-o formă de copt (aproximativ 25 x 18 cm) şi se coace 30 min la 180°C (cuptor preîncălzit); se scade apoi temperatura la 170°C şi se mai lasă încă 30 minute. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

2

Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Se opresc 5 linguri din cremă pentru decor.

3

Pentru sirop se ard 2 linguri de zahăr într-o crăticioară până când se caramelizează. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa, iar la final, când siropul s‑a mai răcit puţin, esenţa de rom.

4

Se taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Se însiropează stratul de jos şi se întinde jumătate din cremă. Se pune al doilea strat, se însiropează şi se aşează crema rămasă. Deasupra se pune ultimul strat de blat şi se însiropează. Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se decorează cu crema rămasă. Se ţine în frigider câteva ore şi apoi se serveşte.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu