Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Amandină de post

Una dintre cele mai bune prăjituri de cofetărie, rețetă de post

8 porții

grad de dificultate mediu 30 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Amandină de post

Pentru aluat:

220 g făină
40 g Cacao neagră Dr. Oetker
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
1 vârf de cuțit sare
100 g zahăr brun
240 ml apă rece
100 ml ulei
2 plicuri Zahăr vanilinat bourbon Dr. Oetker

Pentru cremă:

150 g pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
60 g zahăr brun
4 linguri Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
4 linguri Cacao neagră Dr. Oetker
750 ml Băutură din soia cu gust de ciocolată Inedit

Pentru sirop:

8 linguri zahăr
300 ml apă
2 Esență rom Dr. Oetker - fiole

Pentru glazură:

1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat

1. Se amestecă făina cu praful de copt, cacaua și sarea. Zahărul și zahărul vanilat-bourbon se pun în apă să se dizolve, apoi se adaugă uleiul.
2. Aluatul se toarnă într-o formă mică de copt 25x16 cm și se coace.
Temperatura de coacere: 180 ͦC (cuptor preîncălzit)
Timp de coacere: 15-20 minute 

Apoi se scade temperatura și se mai coace 15 minute. După coacere se lasă la răcit.
Temperatura de coacere: 170 ͦC
Timp de coacere: 15 minute 

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

2

Pentru cremă

Se amestecă toate ingredientele într-o oală și se pune la foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziția devine consistentă, se ia de pe foc și se răcește pe baie de apă. Se opresc 3 linguri pentru decor.

3

Pentru sirop

Se ard 2 linguri de zahăr până se caramelizează. Se adaugă apă treptat și se lasă la fiert până se topește caramelul. Se adaugă și restul de zahăr și esență de rom, apoi se lasă puțin la răcit. Se taie blatul în două, se însiropează stratul de jos, se adaugă crema, apoi se pune al doilea blat și se insiropează.

4

Pentru glazură

Se prepară glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se decorează cu crema rămasă. Se ține în frigider câteva ore și apoi se servește.