Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Batoane de dovleac fără gluten

Gustare de toamnă

16 porții

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Batoane de dovleac fără gluten

Pentru blat:

Răzătoare mare
Bol
Lingură
Perie
Tel
Tavă dreptunghiulară de copt (20 x 30 cm)
Tigaie
300 g dovleci Hokkaido
5 ouă de mărime medie
70 ml sirop de agave
1 priză sare
250 g migdale măcinate
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
jumătate de lingurița de scorțișoară
2 linguri făină de porumb
1 lingură ulei de floarea soarelui

Pentru glazura de ciocolată:

150 g glazură de ciocolată albă
2 linguri ulei din semințe de dovleac
15 g semințe de dovleac tocate

preparation

Mod de preparare

1

Se spală dovleacul, se usucă și se taie în bucăți mari. Bucățile de dovleac se răzuiesc apoi într-un bol. Se adaugă ouăle, siropul de agave, sarea, migdalele, praful de copt, scorțișoara și jumătate din cantitatea de făină de porumb și se amestecă bine laolaltă cu o lingură.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 155 °C

recipe.preparation.groove/height central

Durată de coacere: 30 Minute

2

Se preîncălzește cuptorul (cuptorul cu încălzire și sus și jos: la 180°C, cuptorul cu ventilator: la 155°C).  Se unge tava de copt cu uleiul de floarea soarelui și se tapetează cu restul de făină de porumb. Se adaugă amestecul de dovleac și se întinde uniform în tavă apoi se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului circa 30 de minute.

3

Între timp, se topește cuvertura în baie de apă apoi se încorporează uleiul din semințe de dovleac. Se scoate prăjitura din tavă, se acoperă cu glazura topită și se presară cu semințele de dovleac tocate.    

Se poate testa dacă prăjitura este coaptă, folosind o scobitoare. Pur și simplu se introduce în prăjitură. Dacă după ce este scoasă, scobitoarea nu prezintă urme de aluat, atunci prăjitura este gata.    

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii