Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Biscuiți de la bunica

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Biscuiți de la bunica

Pentru aluat:

4 ouă
200 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 ml ulei
4 picături Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
1 linguriță Bicarbonat de amoniu Dr. Oetker
suc de lămâie
570 g făină

Pentru decorare:

zahăr pudră

preparation

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Ouălele cu zahărul se introduc într-un vas de mixat și se amestecă bine folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție spumată. Se adaugă apoi zahărul vanilinat, uleiul și esența de rom și se mixează aproximativ 10 minute, până se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă amoniul dizolvat în zeama de lămâie și făina, în porții de câte 100 g. Se amestecă cu mixerul până când aluatul capătă o consistență mai vârtoasă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.

3

Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în 6 părți (pentru biscuiți aveți nevoie și de un tipar de hartă 20 x 20 cm). Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 1 cm, după care se taie cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire după conturul șablonului de hartă. Foaia de aluat astfel obținută se mută apoi în tava de copt. Restul de aluat se întinde în același mod.

4

Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 30 Minute

5

Decor: Imediat ce se scoate tava din cuptor, când biscuitele este încă cald, se presară cu zahăr pudră.

Simplu și inedit

despre 6 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii