Flag

Biscuiți tip ouă de Paște cu lămâie și ciocolată

14 bucăți
Ușoară
30
Acestea sunt un deliciu gustos de Paște, cu care vă veți distra mult decorând!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru biscuiți
115 gunt nesărat
50 gzahăr tos
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
10 mlEsență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
200 gfăină simplă
50 gciocolată albă (bucăţi)
Pentru decorare
250 gFondant Dr. Oetker
1 lingurămiere (15 ml)
Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker
Picture - Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker
1

Pentru biscuiţi

Tapetați 2 tăvi mari de copt cu pergament de copt. Într-un castron, bateți untul, zahărul și esența de lămâie până când aluatul devine moale și cremos.

2

Adăugați făina și continuați să amestecați. La sfârșit, adăugați bucățile de ciocolată albă și amestecați în continuare. Formaţi un aluat de biscuiți ferm;  dacă este nevoie, adăugați o linguriță de apă.

3

Aşezaţi aluatul pe o suprafaţă cu puţină făină şi frământaţi uşor până se omogenizează. Se rulează la o grosime de ½ cm. Folosiți un tăietor cu formă de ou, de aproximativ 8x5 cm, pentru a tăia 14 forme de ouă. Rulaţi din nou aluatul după cum este necesar.

4

Aranjați biscuiții pe tava de copt, puțin distanțați. Înțepați blaturile cu o furculiță și dați la frigider timp de 30 minute - acest lucru va ajuta la oprirea extinderii biscuiților. Cu 10 minute înainte de coacere, preîncălziți cuptorul la 190˚C/170˚C Cuptor ventilat/Marca de gaz 5. Coaceți aproximativ 15 minute, până devin ușor aurii. Se răcesc timp de 5 minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.

Durată de coacere: 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 190 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 170 °C

5

Decorare

Frământați fondantul pe o suprafață cu zahăr pudră până devine moale și flexibil. Întindeţi fondantul la o grosime de aprox. ½ cm și, folosind același tăietor ca și la biscuiți, pregătiţi 14 forme de ouă din fondant.

6

Folosind fie un cuțit, fie un feliator ondulat, tăiați fiecare ou fondant în jumătate pentru a crea un efect de ou spart. Puteți tăia fiecare ou fondant diferit pentru a crea efecte diferite pe fiecare biscuit.

7

Puneți un strat de miere pe fiecare biscuit și apoi adăugați fondantul tăiat. Ornamentele alese se adaugă pe părțile descoperite ale biscuitului. Dacă ornamentele nu se lipesc, mai ungeți cu puțină miere.

8

Biscuiții cu ouă de Paște sunt acum gata!

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.