Flag

Brioşe carrot cake

12 porții
Ușoară
30
O rețetă reinterpretată pentru brioșe, cu blat de carrot cake
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru blat
2ouă
150 mlulei
100 gzahăr brun
60 gzahăr alb
125 gfăină
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
0,25 lingurițeBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
0,5 lingurițescorțișoară
0,5 lingurițenucșoară măcinată
0,25 lingurițe raseghimbir
1 vârf de cuțitcuișoare măcinate
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar
150 gmorcovi (ras)
50 gnuci prăjite și tocate
Pentru cremă
125 gcremă de brânză
100 gunt
100 gciocolată albă
100 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
0,5 lingurițeEsență naturală de vanilie Madagascar
1 prafsare
puținColorant alimentar roșu Dr. Oetker - opțional, câteva picături de colorant roșu sau o alta nuanță dorită
decoruri diverse pentru prăjituri de la Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker - opțional, câteva picături de colorant roșu sau o alta nuanță dorită
1

Blatul

Amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adăugăm încet ouăle, unul câte unul. Mixăm ușor cu mixerul până ce compoziția se omogenizează. Separat, amestecăm făina, condimentele, praful de copt și bicarbonatul de sodiu alimentar. Le adăugăm peste compoziția lichidă și amestecăm bine. Adăugăm apoi morcovul și nuca mărunțită, le încorporăm bine în aluat și punem aluatul rezultat în forme de brioșe (de hârtie sau de silicon, după preferință) cu ajutorul unei linguri sau cupe de înghețată (vom umple formele pe 3 sferturi - aproximativ o cupă de înghețată per porție - pentru a lăsa loc blatului să se mai umfle și ulterior, la coacere). Coacem brioșele timp de 17 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade (sau la treapta 2-3 la cuptorul cu gaz). 
Pentru a verifica dacă brioșele s-au copt complet, facem proba cu scobitoarea (aceasta trebuie să iasă curată din brioșă, după cele 17 minute de coacere la cuptor).

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 17 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Crema

Batem untul (acesta trebuie să fie rece, scos cu 15 min înainte de la frigider) împreună cu praful de sare, timp de un minut, până se mărește în volum și se deschide la culoare. Adăugăm zaharul pudră dat prin sită și mixăm întreaga compoziție la viteză mare, timp de 3-4 minute. Adăugăm crema de brânză (tot rece, de la frigider) și ciocolata topită și răcită complet în prealabil, după care mai mixăm puțin, la o viteză medie, timp de 3-4 minute (facem acest lucru cu atenție, pentru a nu se tăia crema). Adăugăm la final esența de vanilie de Madagascar și, opțional, colorantul alimentar roșu (sau o altă culoare dorită).

3

Asamblarea

Când brioșele s-au răcit complet, le punem pe blatul de lucru. Umplem câteva pungi speciale de posh cu cremă și testăm consistența acesteia. Dacă este prea moale, o lăsăm 10 minute la frigider. Decorăm apoi brioșele cu diverse vârfuri de posh, pentru a obține cât mai multe modele și forme diferite. Deasupra, presărăm decorurile de zahăr pentru prăjituri de la Dr. Oetker, în cantitatea și varianta dorită.