Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Căsuțe din biscuiți cu miere

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Căsuțe din biscuiți cu miere

Pentru aluat:

1 lingură Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
120 ml miere lichidă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
250 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker

Pentru decorare:

Creioane pentru decor Dr. Oetker
Creioane sidefate pentru decor Dr. Oetker
ornamente din zahăr multicolore

preparation

Mod de preparare

1

Se confecționează șabloane de tăiere (de preferabil din carton) în formă de căsuță (fațade). Se copiază șablonul și se taie. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Se presară zahărul pudră într-un bol. Se adăugă mierea, zahărul vanilinat şi oul şi se amestecă cu o lingură. Se amestecă făina şi praful de copt şi se încorporează 2/3 din amestec în compoziţia cu miere, iar restul se aşază pe masa de lucru. Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, întindeţi aluatul la o grosime de 3 mm. Cu ajutorul şablonului, tăiaţi 28 de forme de casă (faţade). Cu ajutorul unei forme rotunde (diametru 12 mm) şi al unui cuţit, tăiaţi forma uşilor (foto 1). Tăiaţi apoi 28 de pătrate (3 X 3 cm) pentru pereţii laterali şi 28 dreptunghiuri (3 X 4 cm) pentru acoperişuri. Se aşază apoi bucăţile de aluat în tava de copt şi se dau la cuptor. Se coc pe grilajul de mijloc al cuptorului.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 10 Minute

3

Când sunt gata se scot formele cu tot cu hârtia de copt şi se lasă pe un grilaj, la răcit.

4

Decor: Se asamblează căsuțele cu creionul alb de zahăr, astfel: întâi se fixează pereţii laterali între faţade şi apoi se aşază acoperişurile, consolidând din loc în loc. Se decorează acoperişurile cu creioanele pentru decor sidefate și se presară ornamentele colorate. La sfârșit se decorează căsuțele cu creioanele de zahăr colorate.

Pentru copii

despre 14 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii