Flag

Chec cu lămâie răzuită

8 - 10 felii
Ușoară
60
Acest chec clasic cu lămâie răzuită este ușor și simplu de preparat și va fi cu siguranță favoritul familiei!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru Chec
150 gunt moale (fără sare)
150 gzahăr brun
3ouă (mărimea M)
coajă rasă de lamâie
150 gfăină
Praf de copt Dr. Oetker (1.5 lingurițe)
Pentru decor
coajă rasă de lamâie
Zeama de la o lămâie
120 gzahăr pudră

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (1.5 lingurițe)

Preparare

1

Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație sau treapta 4 la cel cu gaz). Se unge și se tapetează o formă de chec pentru 900 g.

2

Într-un bol se freacă spumă untul împreună cu zahărul.

3

Se încorporează ouăle adăugând o lingură de făină pentru a preveni separarea amestecului. După ce se obține o compoziție legată, omogenă se încorporează coaja rasă de lămâie.

4

La sfârșit se cerne făina și praful de copt peste compoziție apoi se amestecă până la încorporarea completă

5

Se toarnă amestecul în forma de copt și se coace circa 40-45 de minute până ce capătă o culoare frumoasă maro-aurie și o scobitoare introdusă în centrul checului este scoasă curată, fără urme de aluat lipit. Se scoate din cuptor și se toarnă zeama de lămâie peste chec. Se lasă să se îmbibe și să se înmoaie în forma de copt pentru circa 20 de minute apoi se scoate pe un grătar de bucătărie unde se lasă se răcească complet.


Decorare
6

Odată ce prăjitura s-a răcit complet, se cerne zahărul pudră într-un bol. Se adaugă puțin câte puțin din zeama de lămâie în așa fel încât să se obțină o compoziție vâscoasă care începe să curgă. Probabil că nu va fi nevoie să se adauge toata zeama de lămâie.

7

Se toarnă glazura peste chec și se întinde cu o paletă lăsând-o să se scurgă pe margini. Se așteaptă să se întărească câteva minute.

8

Se încheie prin presărarea cojii rase de lămâie. Checul este gata pentru a fi servit!