Flag

Chifle cu maia

8 bucăți
Medie
20
Aceste cu maia și făină de secară au un gust delicios în combinație cu o garnitură dulce sau cu un topping aromat.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc să presărați chiflele cu făină le puteți unge cu apă și tăvăli/apăsa prin semințe de dovleac.
Recipe Tips
Chiflele se pot congela foarte bine.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru tava de copt
Hârtie de copt

Ingrediente

Aluatul dospit
200 gfăină de secară tip 1150
300 gfăină de grâu tip 1050
1 plicDrojdie Dr. Oetker
1 lingurițăzahăr
1 lingurițăsare
325 mlapă călduță
3 linguriulei
1 plicMaia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
Pentru presărare
1 gfăină de grâu tip 1050

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Maia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker

Cum se prepară chiflele cu maia?

1

Într-un vas de mixare se amestecă cu grijă făina de secară și făina de grâu cu drojdia și cu maiaua. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi 5 minute la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își mărește vizibil volumul. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 200 °C

2

Aluatul se presară cu puțină făină, se scoate din vas și se mai frământă o dată pe o suprafață de lucru tapetată cu puțină făină

3

Aluatului i se dă o formă de rulou apoi se taie în circa 8 bucăți egale ca grosime. Fiecare bucată de aluat se modelează sub forma unei chifle, se presară cu făină, se așază în tava de copt și se mai lasă o dată la dospit până ce chiflele își măresc vizibil volumul. Chiflele se coc în partea de mijloc a cuptorului.
Se introduce tava cu chifle în cuptor și se coace.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: despre 15 Minute


Chiflele se scot cu tot cu hârtia de copt din tavă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • În loc să presărați chiflele cu făină le puteți unge cu apă și tăvăli/apăsa prin semințe de dovleac.
  • Chiflele se pot congela foarte bine.