Flag

Covrigi

despre 12 bucăți
Medie
60
Rafinați şi potriviți în orice moment
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Covrigii sunt mai gustoși, dacă sunt serviți proaspeți. Se pot servi cu somon afumat, cu brânză iar drept variantă dulce, cu brânză proaspătă degresată și dulceață.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul dospit
450 gfăină
50 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 plicDrojdie Dr. Oetker
despre 15 gzahăr brun
despre 1 lingurițăsare
300 mlapă călduță
Adițional
1gălbenuș
15 - 20 gsare de masă gemă
15 - 20 gsemințe mac
15 - 20 gsemințe de susan

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă făina cu amidonul și se amestecă cu drojdia. Se adaugă sarea, zahărul brun și apa.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă în repaus, la loc călduț, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

3

Peste aluat se presară puţină făină, apoi aluatul se scoate din vas şi pe un blat de bucătărie se frământă și se formează un rulou. Ruloul se împarte în 12 bucăți egale cărora li se dă o formă rotundă. Bucățile se acoperă apoi cu un prosop umed. Apa se toarnă într-un vas (cu un volum suficient de mare a.î. doar 2/3 din volumul acestuia să fie plin cu apă) și se aduce la fierbere.

4

În fiecare bucată de aluat se apasă cu degetul arătător, înmuiat în făină, până se străpunge aluatul, apoi cu mișcări circulare ale degetului se mărește orificiul format. Se rotește degetul până când diametrul orificiului devine circa 1/3 din diametrul total al inelului de aluat. Nu prelucrați decât câte o bucată pe rând, celelalte bucăți rămânând sub prosopul umed, astfel aluatul rămâne flexibil și ușor de prelucrat.

5

Lăsați apa să fiarbă ușor, apoi introduceți mai multe inele de aluat în apa și lăsați-le circa 1 minut în oala neacoperită, până ce încep să se umfle. Nu introduceți multe inele deodata, ca să nu se lipească intre ele. Apoi scoateți inelele de aluat cu o spumieră, lăsați-le să se scurgă și așezați-le (nu prea aproape unele de altele) în tava unsă.

6

Se mixează gălbenușul și se ung inelele de aluat, apoi se presară deasupra sarea de masă gemă, semințele de susan și de mac.

7

Tăvile cu covrigi se coc pe rând (la cuptoarele cu aer cald se pot coace concomitent), până ce capătă culoarea galben-aurie.

Durată de coacere: despre 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 220 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C

8

Covrigii se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie .

  • Covrigii sunt mai gustoși, dacă sunt serviți proaspeți. Se pot servi cu somon afumat, cu brânză iar drept variantă dulce, cu brânză proaspătă degresată și dulceață.