Cozonac de Paște

Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de sarbători!

despre 30 bucăți

grad de dificultate mediu 180 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Cozonac de Paște

Pentru maia:

1 cub Drojdie proaspătă Dr. Oetker
3 linguri apă caldă
1 lingură zahăr
4 linguri făină

Pentru aluat:

Mixer
Tavă de copt (30 x 40 cm)
Hârtie de copt
250 ml lapte
100 g unt sau margarină moale
500 g făină
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 ou
1 albuș
100 g migdale curățate de coajă și mărunțite
100 g coajă de lămâie zaharisită
100 g coajă de portocală zaharisită
100 g Stafide aurii Dr. Oetker

Pentru ungere:

1 gălbenuș
1 lingură lapte

preparation

Mod de preparare

1

Maiaua

Pentru aluat, se încălzește laptele și se adaugă untul sau margarina. Se pregătește maiaua din cubul de drojdie fărămițat, apă caldă, zahăr și 4 linguri de făină luate din cantitatea totală. Se lasă minim 5 minute la caldură să se dospească.

2

Aluatul

Restul de făină se pune într-un bol. Se adaugă maiaua de drojdie (pasul 1). Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, Finesse-ul, oul, albușul și amestecul călduț de lapte. Se amestecă laolaltă cu mixerul cu spirale la viteză mică, apoi încă 5 minute la viteză maximă până ce se obține un aluat neted (se poate frământa și cu mâna). La sfârșit se încorporează migdalele, coaja de portocale, coaja de lămâie și stafidele. Aluatul acoperit se lasă la dospit într-un loc călduț până când își dublează volumul. Tava se tapetează cu hârtie de copt.

3

Aluatul se mai frământă puțin pe un blat tapetat ușor cu făină, apoi i se dă forma unei pâini rotunde (cu diametrul de cca. 18 cm). Se așază în tava de copt și se mai lasă acoperit, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Se preîncălzește cuptorul.

4

Umplutura: Gălbenușul se bate împreună cu laptele. Cozonacul se crestează (nu foarte adânc) în cruce și se unge cu gălbenușul bătut. Se introduce în cuptor în partea de jos și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 35 - 40 Minute

5

Cozonacul copt se lasă cu tot cu hârtia de copt la răcit pe un grătar de bucătărie.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent

Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu