Flag

Franzelă albă, de post

6 - 8 porții
Medie
35
Franzela albă de post este ideală pentru cei care doresc să se bucure de pâine proaspătă fără drojdie.
Savurați franzela albă de post, o alegere excelentă pentru cei care caută o variantă de pâine adaptată restricțiilor alimentare specifice perioadelor de post. Cu această rețetă, special concepută pentru post, nu veți face compromisuri culinare.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat franzelă albă de post
350 gfăină albă de grâu
2 lingurițezahăr
Praf de copt Dr. Oetker (1/2 plic)
sare (1/2 linguriță)
100 gmargarină moale
1 lingurițăoțet
200 mlBăutură din soia Inedit simplă
1 lingurițăulei de măsline
semințe de susan
semințe mac
chimen negru

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (1/2 plic)
1

1

Într-un bol pentru mixer se amestecă făina, praful de copt, sarea, margarina, zahărul. Se omogenizează, apoi se adaugă otețul și băutura din soia.

2

2

Se  amestecă cu spiralele de la mixer până se obține un aluat omogen.

3

3

Aluatul se împarte în 3 și se împletește. Se pune în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor conform instrucțiunilor de mai jos.
Pâinea se coace la 200 ͦ C timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 180 ͦ C și se mai coace 20 de minute.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 35 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.