Flag

Franzelă răsucită din grâu și secară

despre 20 felii
Medie
20
Pâine răsucită delicioasă din făină de grâu și secară, cu maia.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți înlocuiți semințele de chimen cu ale condimente mărunțite, ca de ex. anason sau fenicul.
Recipe Tips
Pâinea se poate congela.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru tava de copt
Hârtie de copt

Ingrediente

Aluatul dospit
350 gfăină de grâu tip 1050
100 gfăină de secară tip 1150
1 plicMaia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gunt moale (sau margarină)
1,5 lingurițesare
1 lingurăzahăr
1 linguriță rasăchimen (măcinat)
300 mlapă caldă
Suplimentar
1 gfăină de grâu tip 1050

Afișare produse

Picture - Maia uscată din făină integrală de secară Dr. Oetker
Picture - Drojdie Dr. Oetker

Cum se prepară pâinea răsucită cu maia?

1

Într-un vas se amestecă cu grijă făina de secară și făina de grâu cu drojdia și cu maiaua. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi 5 minute la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se presară cu puțină făină apoi, acoperit, se lasă într-un loc călduț până ce își mărește vizibil volumul. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul se răstoarnă pe o suprafață de lucru tapetată cu făină și se modelează sub forma unui rulou.

3

Ruloul se apucă de capete și se răsucește de mai multe ori, căpătând astfel o formă de ”rădăcină”. Astfel modelat se așază în tava de copt. Se acoperă din nou și se lasă la dospit într-un loc călduț până ce își mărește vizibil volumul.
Se introduce în cuptor și se coace în partea de mijloc a cuptorului. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 210 °C


Franzela răsucită se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • Puteți înlocuiți semințele de chimen cu ale condimente mărunțite, ca de ex. anason sau fenicul.
  • Pâinea se poate congela.