Flag

Gem de vișine și cireșe

4 borcane 200 ml
Ușoară
20
„Perlele” verii își unesc gusturile într-un gem de vară delicios!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru gemul de vișine și cireșe
500 gvișine
500 gcireșe
50 mlsuc de portocale
350 gzahăr
1 plicGelfix 3:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 3:1 Dr. Oetker
1

Se curăță și se spală bine vișinele și cireșele, se îndepărtează sâmburii, după care se taie fructele mărunt și se pun într-o cratiță adâncă.

2

Se amestecă conținutul pliculețului de Gelfix Super 3:1 cu 350 g de zahăr și se toarnă peste fructe, împreună cu sucul de portocale.

3

Se pune compoziția pe foc și se aduce la fierbere. Când dă în fiert, se mai lasă pe foc 3 minute, timp în care se amestecă continuu. 

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se scoate oala de pe foc și se mai amestecă timp de 1 minut, lăsând spuma să se dizolve, după care se toarnă compoziția în borcanele sterilizate în prealabil.

5

Se închid borcanele cu capace cu filet, se răstoarnă cu capul în jos şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.