Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Muşuroi de cârtiţă

Tortul este ideal pentru copii

1 bucată

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Muşuroi de cârtiţă

Pentru aluat:

140 g unt moale
100 g zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
6 gălbenușuri
6 albușuri
100 g zahăr
130 g făină
0,5 plicuri Praf de copt Dr. Oetker

Pentru umplutură:

2 banane
175 g mandarine
suc de lămâie
1 linguriță Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker

Pentru cremă:

750 ml smântână dulce (32% grăsime)
1 - 2 lingurițe zahăr pudră
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru decorare:

Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul. Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se amestecă cu compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detaşabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 40 Minute

2

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.

3

Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor 2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece până la servire.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii