Flag

Muşuroi de cârtiţă

1 bucată
Ușoară
40
Tortul este ideal pentru copii
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de formă cu inel detașabil se poate folosi o cratiță emailată. În loc de mandarine proaspete se pot folosi mandarine din compot.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
140 gunt moale
100 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
6gălbenușuri
6albușuri
100 gzahăr
130 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
Pentru umplutură
2banane
175 gmandarine
suc de lămâie
1 lingurițăEsență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Pentru cremă
750 mlsmântână dulce (32% grăsime)
1 - 2 lingurițezahăr pudră
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru decorare
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul. Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se amestecă cu compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detaşabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.

3

Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor 2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece până la servire.

  • În loc de formă cu inel detașabil se poate folosi o cratiță emailată. În loc de mandarine proaspete se pot folosi mandarine din compot.