Flag

Plăcintă clasică cu mere

12 porții
Ușoară
40
O plăcintă clasică cu mere pentru orice ocazie
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Mixer

Ingrediente

Aluatul
125 gunt moale
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
4Esență lămâie Dr. Oetker - fiole picături din fiolă
3ouă mărimea M
200 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Garnitura
750 gmere
Suplimentar
3 lingurilapte
50 gunt
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență lămâie Dr. Oetker - fiole picături din fiolă
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt cu grăsime. Pentru garnitură, se curăță merele de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: în partea de jos

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența, amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând ci mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt în două reprize. 2/3 din aluatul obținut se întinde în forma de copt. Se distribuie feliile de mere așezate ușor suprapuse sub forma unei coroane.


Se încorporează laptele în restul de aluat apoi aluatul se distribuie peste mere. Deasupra se împrăștie untul răzuit. La final se presară zahăr cu scorțișoară.
Forma se introduce în cuptor și se coace pentru 45 minute.

Poziție grătar: în partea de jos

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Se desprinde prăjitura de pe baza formei de copt, însă apoi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.