Se unge baza formei de copt cu grăsime. Pentru garnitură, se curăță merele de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența, amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând ci mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt în două reprize. 2/3 din aluatul obținut se întinde în forma de copt. Se distribuie feliile de mere așezate ușor suprapuse sub forma unei coroane.
Se încorporează laptele în restul de aluat apoi aluatul se distribuie peste mere. Deasupra se împrăștie untul răzuit. La final se presară zahăr cu scorțișoară.
Forma se introduce în cuptor și se coace pentru 45 minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Se desprinde prăjitura de pe baza formei de copt, însă apoi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă
Preparare:40 12 porții