Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă vegană cu dovleac, fără coacere

Plăcintă gustoasă, fără coacere

16 porții

grad de dificultate ridicat 150 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă vegană cu dovleac, fără coacere

Pentru blat:

Blender
Cuțit
Blat de bucătărie de tocat
Tavă de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 21 cm)
Hârtie de copt
Frigider
Răzătoare
Bol
Oală
Congelator
150 g curmale uscate, fără sâmburi
90 g nuci
90 g semințe de dovleac

Pentru amestecul de dovleac:

200 g dovleci Hokkaido
150 g nuci Caju
500 ml suc de portocale fără zahăr adăugat
1 linguriță extract de vanilie (alternativ se poate folosi pulpa de la un baton de vanilie)
120 ml sirop de arțar
1 linguriță scorțișoară
1 priză sare
60 ml ulei de nucă de cocos

Pentru decorare:

portocală
semințe de dovleac tocate (10 buc)

preparation

Mod de preparare

1

Pentru blat, se mărunțesc nucile și semințele de dovleac într-un blender. Curmalele se taie fin și se adaugă peste nucile și semințele de dovleac, apoi se amestecă în blender până ce se obține un amestec consistent. Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt, apoi se întinde amestecul de nuci în tavă și se introduce în frigider pentru circa 20 de minute.    

2

Pentru amestecul de dovleac, se spală dovleacul, se lasă să se usuce, se taie în bucăți mari și apoi se dă pe răzătoare. Se pun într-o oală sucul de portocale, nucile caju și dovleacul răzuit, apoi amestecul se dă în fiert. Se lasă să se răcească circa 30 de minute. Se amestecă din când în când.

3

Se toarnă amestecul fiert și răcit în blender împreună cu extractul de vanilie, siropul de arțar, scorțișoara, sarea și uleiul de nucă de cocos. Se amestecă la viteză maximă timp de circa 1 minut. Amestecul de dovleac astfel obținut se toarnă peste blat și se nivelează. Prăjitura se pune în frigider pentru circa 120 de minute.

4

Se decojește portocala și se îndepărtează complet pulpa albă. Se desface în fileturi. Se scoate prăjitura din frigider cam cu circa 20 de minute înainte de servire și se decorează cu fileturile de portocale și cu semințele de dovleac.    

Informații nutriționale pentru rețeta Plăcintă vegană cu dovleac, fără coacere

per.serving per.100g.ml
Energie 1193kJ
285kcal
699kJ
167kcal
Grăsimi 0.37g 0.22g
Carbohidrați 63.66g 37.44g
Proteine 4.87g 2.86g