Flag

Prăjitură cu biscuiți și banane

20 porții
Ușoară
60
O prăjitură delicioasă și ușor de preparat, cu cremă de banane proaspete
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
1 pachetFoi simple pentru prăjituri Dr. Oetker
Pentru umplutura 1
900 gsmântână (min. 20% grăsime)
250 gzahăr pudră
400 gbiscuiți fragezi pentru prăjituri
6 buc.banane medii
Pentru umplutura 2
600 mlsmântână dulce (32% grăsime)
3 plicuriPraf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Dr. Oetker
2 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Pentru decorare
struguri albi (boabe)
50 gbiscuiți fragezi pentru prăjituri
frunze de mentă proaspătă

Afișare produse

Picture - Foi simple pentru prăjituri Dr. Oetker
Picture - Praf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Pregătirea primei umpluturi

Într-un castron adânc, se bat 900 g smântână cu 250 g zahăr pudră. Se adaugă 400 g de biscuiți fragezi măcinați și se continuă mixarea până când se obține un amestec uniform. Se împarte apoi umplutura în 3 părți egale.

2

Pregătirea umpluturii 2

Într-un bol cât mai adânc, se bat 600 ml smântână dulce cu ajutorul unui mixer, peste care se adaugă în continuare 3 plicuri de praf de spumă pentru deserturi, împreună cu 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon și se amestecă totul cât mai bine. Se împarte umplutura obținută în 4 părți egale.

3

Montarea prăjiturii

Aceasta se montează în mai multe straturi, în următoarea ordine: o foaie subțire de blat pentru prăjituri, un strat din umplutura 1, un rând de bucățele de banane tăiate inele, o foaie de blat, un strat din umplutura 2. Se așază alternativ toate straturile prăjiturii, conform ordinii menționate. La final, se pune un strat de frișcă (umplutura 2) și pe deasupra și pe lateralul întregii prăjituri. Se pot face modele pe deasupra cremei, cu ajutorul unei furculițe, pentru un aspect final cât mai reușit.

4

Decorarea

Se presară pe deasupra prăjiturii câțiva biscuiți fragezi măcinați mărunt și se decorează după preferință cu câteva boabe de struguri albi și frunze de mentă proaspătă.