Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu mere și mac

O prăjitură cu mere și cremă cu mac

12 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu mere și mac

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm):

grăsime

Umplutura:

500 ml lapte
grăsime (unt/margarină)
2 linguri zahăr
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
250 g semințe de mac (1 plic)

Aluat:

250 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
60 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou (mărime M)
140 g unt sau margarină moale

Garnitura:

1 kg mere - de exemplu mere din soiul Boskop
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
50 g unt
50 g zahăr
100 ml smântână pentru frișcă
200 g migdale feliate

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge cu grăsime baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 160 °C

Cuptor cu aer cald 140 °C

2

Umplutura

Din lapte, zahăr și praful de budincă se prepară o budincă așa cum se arată în instrucțiunile de preparare de pe plic. În budincă se încorporează macul, în prealabil măcinat. Pentru garnitură, merele se curăță de coajă, se răzuiesc și se amestecă cu zeama de lămâie și zahărul cu scorțișoară.

3

Aluat

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se montează marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3  cm.

4

Garnitura

Se toarnă mai întâi masa de budincă peste aluat, iar deasupra se distribuie amestecul de mere rase. Untul, zahărul,  smântâna și migdalele felii se dau scurt în fiert într-o oală. Compoziția se toarnă peste mere și se nivelează. Se introduce forma în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 50 Minute

Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.