Flag

Prăjitură cu mere și mac

12 bucăți
Medie
60
O prăjitură cu mere și cremă cu mac
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
grăsime
Umplutura
500 mllapte
grăsime (unt/margarină)
2 lingurizahăr
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
250 gsemințe de mac (1 plic)
Aluat
250 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
60 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou (mărime M)
140 gunt sau margarină moale
Garnitura
1 kgmere - de exemplu mere din soiul Boskop
1 lingurăzeamă de lămâie
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
50 gunt
50 gzahăr
100 mlsmântână pentru frișcă
200 gmigdale feliate

Afișare produse

Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge cu grăsime baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C

2

Umplutura

Din lapte, zahăr și praful de budincă se prepară o budincă așa cum se arată în instrucțiunile de preparare de pe plic. În budincă se încorporează macul, în prealabil măcinat. Pentru garnitură, merele se curăță de coajă, se răzuiesc și se amestecă cu zeama de lămâie și zahărul cu scorțișoară.

3

Aluat

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se montează marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3  cm.

4

Garnitura

Se toarnă mai întâi masa de budincă peste aluat, iar deasupra se distribuie amestecul de mere rase. Untul, zahărul,  smântâna și migdalele felii se dau scurt în fiert într-o oală. Compoziția se toarnă peste mere și se nivelează. Se introduce forma în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 50 Minute


Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.