Flag

Prăjitură cu mere și cidru

16 bucăți
Medie
60
O prăjitură cremoasă cu mere și cidru pentru ocazii festive.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
250 gfăină
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
125 gzahăr
1 lingurițăZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou (de mărime medie)
125 gunt (moale)
Pentru cremă
1 kgmere
2 plicuriOriginal Pudding cu gust de cocos Dr. Oetker
750 mlcidru (vin de mere)
150 gzahăr
Pentru decorare
50 gmigdale (fulgi)
200 mlsmântână pentru frișcă
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 buc.mere

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătire

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul la 170°C cu incălzire sus/jos.

2

Blatul

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen. Două treimi din cantitatea de aluat se întind pe baza formei de copt apoi se înțeapă în mai multe locuri cu o furculiță. Se montează marginea laterală a formei de copt. Din restul de aluat se formează un rulou care se așază la baza marginii laterale a formei de copt și apoi prin apăsare se formează o margine de aluat cu înălțimea de circa 3-4 cm.

3

Crema

Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe. Din praful de budincă Original Pudding, într-o cratiță, se prepară o budincă conform instrucțiunilor de preparare de pe plic, însă folosind 750 ml de cidru și 150 g de zahăr. În budinca fierbinte se încorporează bucățelele de mere, se amestecă și se toarnă imediat peste aluatul din forma de copt. Se nivelează apoi forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziția: treimea inferioară

Durata de coacere: circa 60 de minute

Prăjitura se lasă în forma de copt așezată pe un grătar de bucătărie să se răcească circa 15 minute. Se desprinde fără a îndepărta marginea laterală apoi se lasă să se răcească complet.

4

Decorare

Într-o tigaie teflonată se prăjesc (fără ulei) la foc mediu migdalele, amestecând mereu, până ce capătă o culoare auriu-maronie. Se lasă să se răcească. Se bate smântâna împreună cu întăritorul de frișcă și cu zahărul vanilinat până ce se obține o spumă tare. Frișca se trece într-un poș cu orificiu mare apoi se formează un șir de moțuri de frișcă pe marginea tortului. Se spală merele, se taie în felii subțiri care se așază peste moțurile de frișcă. Se decorează cu feliile de migdale prăjite.