Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu prune și smântână

Prăjitură cu prune, sos de smântână și alune

16 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu prune și smântână

Pregătirea:

Tavă de copt rotundă (diametru de 32 cm sau 30 cm) sau tavă de copt dreptunghiulară (33 x 23 cm)
20 g unt sau margarină moale pentru a unge tava

Aluatul:

150 g unt moale
75 g zahăr
4 picături Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
3 ouă
225 g făină
3 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Garnitura:

385 g prune fără sâmburi

Sosul de smântână:

3 buc. albușuri
3 gălbenușuri
75 g zahăr
2 vârfuri de cuțit scorțișoară măcinată
300 g smântână fermentată 20% grasime
100 g alune prăjite mărunțite

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se scot samburii, iar prunele se taie jumătăți.
Se lasă prunele la scurs pe o sită. Tava se unge cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: în partea de jos

2

Aluatul

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și aroma amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt la viteză medie. Compoziția de aluatul obținută se întinde în forma de copt și se nivelează. Se introduce tava în cuptor și se coace pentru 20 de minute.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

3

Stratul de prune

Prunele se repartizează uniform peste blat.

4

Sosul de smântână

Albușurile se bat spumă tare. Gălbenușurile și zahărul se freacă spumă cu mixerul (cu paletele de batere). Se încorporează în masa de gălbenușuri scorțișoara și smântâna. În continuare se încorporează spuma de albușuri. Sosul obținut se toarnă peste prune. Se presară alunele și continuă coacerea pentru aprox. 30 de minute.
Tava cu prăjitură se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii