Mai întâi, preîncălzește cuptorul, apoi unge și tapetează cu hârtie de copt o tavă de copt de 30 cm x 20 cm.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se pune untul și zahărul într-un bol mare și se mixează până devin o compoziție ușoară și pufoasă. Adaugă ouăle și esența de vanilie, apoi amestecă până când compoziția devine omogenă. Cerne făina și praful de copt deasupra, apoi încorporează-le ușor, doar până când se combină.
Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează pentru a obține un strat uniform. Coace timp de 25-30 de minute, până când aluatul a crescut și o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lasă să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi transferă pe un grătar pentru a se răci complet.
După ce blatul s-a răcit, este timpul pentru decorare: cerne zahărul pudră într-un bol mare și adaugă apa treptat, în două-trei etape, amestecând bine după fiecare adăugare, până obții o glazură fină, cu o consistență groasă, dar ușor de turnat (este posibil să nu fie nevoie să adaugi toată apa).
Întinde glazura peste blat folosind dosul unei linguri sau o spatulă pentru a obține un strat uniform.
Amestecă ornamentele într-un bol, apoi presară-le deasupra prăjiturii. Ta-daa! Acum ești gata să tai prăjitura și să te bucuri de creația ta!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri